Bike-Improvement c.v.                                      Gsm: 0492/ 31 00 71 Herentalsebaan 22 b  2520 Ranst                      ING: BE37 3630 9072 2928 Btw: BE0838.572.819                                       BIC code: BBRUBEBB                                   

Bikefitting en Kinesiologie

Bike-Improvement
Terug Terug
Kinesiologie
Kinesiologie is de leer om spieren apart te testen en zo te kijken of alle spieren van een bepaalde spiergroep wel goed werken. Wij kunnen elke spier apart uitschakelen en terug inschakelen.   Wanneer een spier, na het testen zwak scoort, zoeken wij hoe dat komt en proberen we de spier terug sterk te maken. Dat kan neurologisch, neurolymfatisch, neurovasculair, duraal, of osteopatisch. Alle deze behandelingen doen wij behalve de osteopatische. Indien wij vinden dat er grote problemen zijn dan sturen we de klant door naar een deskundige op dat gebied. Dat kan een Dokter, Kinesist, Osteopaat of Chiropractor zijn. Door onze jarenlange ervaring in Bike Fitting hebben wij de Kinesiologie in onze Bike fitting geïmplementeerd wat zich resulteert in uitstekende oplossingen van allerhande problemen. Daarom deze wijze raad, heb je een probleem. Blijf er niet mee zitten maar kom naar onze praktijk. Dan zoeken wij samen naar een geschikte oplossing.
Wanneer en hoe wordt er gebruik gemaakt van Kinesiologie. - Wanneer we kijken wat het beenlengteverschil is, testen we de klant via de twee armen en kunnen we zo het      beenlengteverschil meten. -Voor het afstellen van de schoenplaatjes, gebruiken we ook, via spiertesting, of de afstelling correct is gebeurd. -Bij het gebruik van de EMG toestel “Mbody” testen we alvorens we deze gebruiken of alle beenspieren goed worden     aangestuurd. Indien dat niet is kan de test niet goed uitgevoerd worden. -Voor het afnemen van een inspanningstest (Lactaat of Conconitest ) wordt er ook een spiertest afgenomen om eveneens te kijken of alles in orde is wat betreft het spierstelsel van de atleet. Indien dat niet goed is stellen we de test uit totdat alles terug in orde is.