Handpositie op stuur
Bike-Improvement c.v.                                      Gsm: 0492/ 31 00 71 Herentalsebaan 22b  252 Ranst                         ING: BE37 3630 9072 2928 Btw: BE0838.572.819                                       BIC code: BBRUBEBB                                   
Slapende handen! Vele personen hebben soms last van slapende handen. Dit kan vrij gemakkelijk opgelost worden want wat zien wij vaak? De stuurkanteling aan de remgrepen staat onder een foute hoek. Dit kan men gemakkelijk zelf oplossen door het stuur in de goede richting te kantelen. De onderstaande foto’s maken alles een beetje duidelijker.
Bij deze positie van de hand zal er na een tijdje ,in duim, wijs en ringvinger gevoelloosheid optreden. Het stuur moet men dan lichtjes naar beneden kantelen.
Bij deze positie van de hand zal er na een tijdje, in midden, ringvinger en pink gevoelloosheid optreden. Het stuur moet men dan lichtjes naar boven kantelen.
In de positie van hiernaast zou normaal geen gevoelloosheid meer mogen optreden. Maar.......! Sommige personen hebben dan nog steeds slapende handen. Dan is het goed mogelijk dat ze het carpaal tunnel syndroom hebben. Soms maar in lichte mate. Wanneer het een milde vorm is dan kunnen wij het stuur zodanig afstellen dat de problemen tot een minimum kunnen herleid worden. Hoe weet men dat men aan het carpel tunnel syndroom leidt? De klachten kunnen per persoon verschillen. Zo kunt u last hebben van bijvoorbeeld een doof of tintelend gevoel in één of beide handen, vooral in de handpalm, de duim, wijs-, middel- en ringvinger. Dit gevoel zal nooit in de pink plaatsvinden. Tevens kunt u last hebben van krachtverlies van uw hand en gevoelsstoornis in de vingertoppen, waardoor u gemakkelijk iets laat vallen.