Bike-Improvement

Fietsmeting-ds

M-Body

Bike-Improvement c.v.                                      Gsm: 0492/ 31 00 71 Herentalsebaan 22 b  2520 Ranst                      ING: BE37 3630 9072 2928 Btw: BE0838.572.819                                       BIC code: BBRUBEBB                                   
M-Body Emg toestel.
De Mbody Emg toestel is een broek met daarin sensoren ingeweven. Deze sensoren worden dan gekoppeld aan een transmitter die de gegevens dan opslaat of direct naar de computer, Ipad, Ipod of smartphone doorstuurt zodat de gegevens direct of in een later stadium kunnen genalyseerd worden. Hoe werkt het? Met deze broek kunnen analyses gemaakt worden voor alle sporten waarvoor de bovenbenen worden belast. De quadriceps en de hamstrings worden gemonitord en zo kan je meten hoe de desbetreffende spieren worden belast. In de bikefitting kan deze vooral gebruikt worden om het ideale setback te bepalen van het zadel. We meten zo dat de verhouding quadriceps/hamstrings 50 à 51%/50 à 49% is. Dus iets meer kracht op de bovenbenen en iets minder op de hamstrings. Met dit toestel kan men ook detecteren of er ergens een spierprobleem is. Indien dat het geval is moet men eerst dat probleem oplossen alvorens men verder kan werken om een ideale setback te bekomen.
Analyse met smartphone van verhouding Quads-Hamstrings.
Analyse met smartphone van zowel links - rechts verhouding als evenwicht Quads- Hamstrings.
Waarvoor kan de Myontec Mbody zoal gebruikt worden? -Blessure preventie -De tijd benodigd om een goede warm-up te doen. -Men kan de graad van vermoeidheid detecteren en alzo                 blessures voorlomen. -Detecteren van hersteltijd. -Sturing van de juiste techniek benodigd om de desbetreffende sport optimaal uit te voeren. -Spierbalans Let wel, dit kan alleen met de software die via de computer wordt aangestuurd.
UK Premier League voetbalspeler op een loopband: Sterke disbalans tussen links en rechts been. Reden: Overbelaste rechtse hamstring en rechtse gluteus maximus. Zwakke ontspannen gluteus maximus.
Voorbeeld van de computersoftware.
Bij onze bikefitting kan men dit toestel gebruiken om de setback van je zadel te laten bepalen. Prijs= 30€ Er is de mogelijkheid om via onze computersoftware een finetuning te laten doen en om een juiste localisatie van een spierprobleem te detecteren. Duur van deze test van 1 tot 1 1/2 u. Prijs = 100€