Bike-Improvement c.v.                                      Gsm: 0492/ 31 00 71 Herentalsebaan 22 b  2520 Ranst                      ING: BE37 3630 9072 2928 Btw: BE0838.572.819                                       BIC code: BBRUBEBB                                   

Zadeldrukpuntmeting

Fietsmeting-ds

Bike-Improvement
Terug Terug
Wanneer gebruiken wij het zadeldrukpunttoestel ? 1) In eerste instantie om te kijken waar er drukpuntproblemen in het perineum en/of zitbotjes zijn. 2)Rugproblemen door een slecht zadel( onstabiel bekken) detecteren.    Het gebeurt meermaals dat er een klant met rugproblemen langs komt en dan is het dikwijls het probleem van een instabiele bekken.    Daardoor gaat de klant op zijn zadel op en neer bewegen. Dat kan velerlei redenen hebben maar meestal is het slechte zadel de    oorzaak. Zie “zadels testen”. 3) Ook gebruiken wij het toestel om een beenlengteverschil te detecteren en te corrigeren.     Wanneer dat niet wordt gecorigeerd ontstaat er dikwijls kniepijn, lage rugpijn en zelfs rugpijn tussen de schouderbladen.    
Voorbeeld:
Hierboven ziet u een zadeldrukpuntmeting waarbij we zien dat de druk rechts veel groter is dan links. Ook zien we dat de rode streep in het midden meer naar rechst is verschoven en vrij lang. ( Stabiliteit op het zadel) Hoe korter hoe beter en het zou liefst horizontaal moeten zijn. Het ideale is eigenlijk een klein rood puntje midden op de verticale lichtblauwe streep.( Utopie maar we streven ernaar) Dit is een meting voor een bikefitting heeft plaatsgehad.
Dit is een meting na een bikefitting. De druk is al veel minder op de zitbotjes en ook meer verdeeld. We zien een groter contactoppervlak. Ook is de stabiliteit verbeterd.(Rood streepje)
Dit is een meting na correctie van bovenbeenlengteverschil. Er is vooral minder druk op de zitbotjes en het bekken kantelt nog een klein beetje naar rechtsonder. We trachten ernaar om de rode streep horizontaal te krijgen. Het bekken zal dan nog wel wat draaien maar niet meer kantelen want dat geeft pijn in de onderrug. Pijn in regio sacrale wervels en L5-L4.(Laatste twee lendewervels.
Deze afbeelding is er correctie gebeurd van een beenlengteverschil in de onderbenen. We zien dat de druk in zijn totaliteit nog beter verdeeld is en vooral de bekkenstabiliteit is zeer goed in deze case. Het rode streepje staat mooi horizontaal in het midden en vrij kort. Het gebeurd niet dikwijls dat we deze mooie correctie kunnen waarmaken maar we streven ernaar. Vooral klanten met een vrij grote assymetrisch bekken zijn vrij moeilijk te corrigeren. maar het lukt ons toch nog om de rugproblemen bij deze mensen te voorkomen.
Gebiomized Zadeldrukpuntmeting toestel.