Zadelhoogte
De zadelhoogte wordt bepaald door tussenbeenlengte, lengte trapas, dikte schoenplaatje, merk pedaal, soort inlegzooltje.            In ons meetsysteem wordt er wel degelijk rekening gehouden met dikte van inlegzooltje. Het enkelen en de lengte van de voet spelen ook een rol in het bepalen van zadelhoogte. Zie figuur hieronder. Dit is een zeer belangrijk item om de exacte hoogte te bepalen. Bij het enkelen (dit is de stand van de voet op de pedaal) gaat de tip, afhankelijk van de persoon, naar boven dan wel naar beneden. Wij hebben een persoon gehad die bij standaard meting en meting in functie van het enkelen, een hoogteverschil had van 18mm. Wij bepalen die hoogte door de atleet te laten fietsen onder groot vermogen. Afhankelijk van de getraindheid van de persoon.
zadelhoogte
Wat meten we nu concreet? -De afstand van bal van de voet tot aan centrale draaipunt van het pedaal.Varieert van 2.2cm tot soms 3.5cm. -De lengte van het bracket. Deze varieert van 165mm tot soms 180mm. -Binnenbeenlengte van de persoon.
Bike-Improvement c.v.                                      Gsm: 0492/ 31 00 71 Herentalsebaan 22 b  2520 Ranst                      ING: BE37 3630 9072 2928 Btw: BE0838.572.819                                       BIC code: BBRUBEBB                                   
Enkelen
Terug Terug
 Vanaf nu kunnen we de hoogte van het zadel bepalen door middel van analyse van de renner bij het rijden op submaximaal vermogen en al staande op de pedalen. Zo kunnen we, via videoalalyse, de juiste kniehoek meten. Zo bepalen wij de juiste zadelhoogte. Deze methode hebben wij zelf ontdekt. (Wij passen dit toe als enige in de wereld) Zo kunnen wij onze klanten de ideale zadelhoogte aanmeten.